Първият вот на недоверие срещу кабинета Денков завърши с неуспех. ГЕРБ-СДС,

...
Първият вот на недоверие срещу кабинета Денков завърши с неуспех. ГЕРБ-СДС,
Коментари Харесай

Кабинетът „Денков-Габриел” оцеля след първия вот на недоверие

Първият избор на съмнение против кабинета „ Денков ” приключи с крах. ГЕРБ-СДС, „ Продължаваме Промяната – Демократична България ” и Движение за права и свободи застанаха зад ръководството.
Прочетете още
Припомняме, че в четвъртък се организира изключително съвещание в Народно събрание, където депутатите организираха яростни диспути за вота на съмнение.

Според правилника за работа на НС самото гласоподаване на проекта на решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията.

Вотът се счита за сполучлив, когато за него са гласували повече от половината от всички народни представители. При отменяне на предложение за съмнение на Министерския съвет ново такова на същото основание не може да бъде направено в идващите 6 месеца. Искането за оставка на кабинета поради бранш " Енергетика “ беше импортирано предходната седмица с подписите на 72 народни представители от " Възраждане “, " Българска социалистическа партия за България “ и " ИТН “.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов съобщи, че няма да участва в пленарна зала, защото е ангажиран с предизборна среща.

" Да употребявате избор на съмнение като част от предизборната ви акция, показва предизборна отпадналост ", обърна се към вносителите на вота на съмнение съпредседателят на парламентарната група на „ Продължаваме промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ) Кирил Петков по време на дебатите в пленарната зала.

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова насочи остри рецензии към властта. " Вървите към закриване на въглищните централи. Всичко розови думи " умерено, няма проблеми " - докажете ни ги с цифри ", съобщи Нинова.

Според нея съсипването на българската енергетика е почнало от ГЕРБ.

След няколко часа диспути Росен Желязков закри съвещанието и насрочи гласуването за през днешния ден, петък 13-и от 15 часа.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР